Het Theehuis Sneek
de plek voor een kop koffie en een luisterend oor!
 
 
 

                            

Op de foto ziet u het bestuur bestaande uit, van links naar rechts:

Ineke Faber:

Jildou Algra:
Een aantal jaartjes geleden vertelde Ineke mij van haar mooie idee om op de begraafplaats hier in Sneek ooit een soort van plek te willen/mogen creëren waar mensen even op adem kunnen komen, stil mogen zijn, op kunnen warmen voordat het “leven buiten” hen weer oppakt, zo’n soort plek ……., ja, toen was ik meteen enthousiast!
Ik ben een dankbaar mensen-mens, wil graag luisteren naar verhalen die bij mensen horen. Verhalen die van ieder mens een uniek mens maken.
Aandacht, warmte, begrip, zo belangrijk allemaal …, ieder mens heeft het nodig om te kunnen leven en te kunnen groeien. 

Hieke de Vries:
Enthousiast als ik ben heb ik, na een vraag van Ineke, besloten om mee te doen samen met Jildou en Mettelina om in de bestaande beheerderswoning op de Algemene Begraafplaats een Theehuis te beginnen. Daar heb ik tot op dit moment geen spijt van. We delen alles met z’n vieren en dat maakt ons een goed team en ik doe dit werk graag en met liefde. Het is mij op het lijf geschreven om mensen te helpen in het rouwproces, gewoon door naar ze te luisteren en aandacht te geven.  Ik probeer mensen een zetje te geven om weer het leven op te pakken want er zijn nog zoveel mooie dingen in het leven. Daarnaast mag het verdriet er ook zijn, want intens verdriet zal nooit verdwijnen.

Mettelina Baarda:
Naast vreugde en dankbaarheid loopt ook verlies en rouw als een rode draad door mijn privé- en werkleven. Ieder mens komt verlies tegen in z'n leven. Het meest ingrijpende verlies is het overlijden van een dierbare. Op zo'n moment is aandacht en een luisterend oor zeer welkom. Om deze reden ben ik dan ook in het bestuur van Het Theehuis Sneek gekomen omdat ik het waardevol vind om aandacht te kunnen geven wanneer dat zo nodig is.